Informaţii Utile

Vă răspundem rapid la întrebări

Consum energie centrală electrică

Pentru un apartament de 70 mp, necesarul de căldură estimat, în funcție de gradul de izolare, este între 5.5 kw și 9 kw. Consumul de energie pe perioada de încălzire OCTOMBRIE – MARTIE este între 10.000 kw și 16.000 kw electrici.
Adică un consum mediu pe 6 luni de 1666 – 2666 kw/lună. Costul energiei electrice este de 0.45 Ron/ kw. Cost mediu lunar rezultat este de 747 – 1200 Ron / lună.
Pentru preparare apă caldă menajeră pentru 2 persoane estimez un consum de 200 kw lunar ce ar însemna un cost de aprox 90 RON/lună. Boilerul ce funcționează și pe agent termic este de 80 lt
Consum mediu anual pentru o centrală este în funcție de gradul de izolare termică a clădiri și de temp. interioară de confort. Pentru o casă bine izolată de 120 necesarul termic este de aprox 10-12 KW. Consumul anual normal pentru București, la un necesar de 12 Kw, este de 21.500 kw termici = Electrici. Avand în vedere un cost aproximativ de 0.45 Ron / Kw rezultă un cost anual total de 9675 Ron.

Comparaţie consum combustibil

În cele ce urmează sunt prezentate câteva considerente referitoare la tipuri de combustibili, consumuri și prețuri. Dacă facem un calcul financiar, cost 100 KW termici, situația se prezintă astfel:


Citește mai departe: Comparație consum combustibil

Dimensionare pompă de apă

Nu alegeți o pompă supradimensionată! Există uneori tendința, fie dintr-o falsă dorință de siguranță, fie din lipsa de informații despre instalația în cazuă, dar nu de puține ori și din comoditate, să se aleagă pompe supradimensionate, plecând de la păgubosul principiu ''mai bine să fie decât să nu ajungă''.


Citește mai departe: Dimensionare pompă de apă

Cum se calculează puterea termică a caloriferului

Ea are mare importantă în încălzirea eficientă a fiecărei camere și asigură un confort termic sporit.
Prețul facturii la căldură a crescut, în luniile de iarnă, cu 7-8% Tot mai des apelăm la schimbarea vechilor calorifere pentru a beneficia de un confort termic mai ridicat. Însă alegerea corectă a radiatorului nu e tocmai o treabă ușoară. Este importantă alegerea puterii termice a caloriferului, astfel încât acesta să încălzească eficient încăperea căreia îi este destinat, fără a face risipă de energie.


Citește mai departe: Cum se calculează puterea termică a caloriferului.

Componentele principale ale unuei instalaţii de încălzire tradiţionale

Generatorul de căldură este un cazan care funcționează pe gaz, lemne sau alt tip de combustibil, astfel încât poate produce cantitatea necesară de căldură pentru a efectua încălzirea prin recircularea apei. Mai nou, o sursă alternativă este reprezentată de “panourile solare” care, utilizând energia ce rezultă din radiația solară, încălzesc apa care va fi introdusă în circuitul de încălzire.

Calcularea necesarului de căldură pentru o cameră

O astfel de evaluare este necesară atunci când pentru încălzire se folosesc radiatoare sau o instalație de încălzire prin pardoseală.
Se aplică formula:
Q = (1+c) x V x qi
Unde:
Q – necesarul de căldură
c – coeficient de corecție
V – volumul camerei
qi – suma pierderilor de căldură specifice (pe mc) aferente fiecărui element de construcție prin care se pierde căldura
Coeficientul de corecție c are valorile:
c = 0,40 pentru case amplasate în locuri izolate
c = 0,25 pentru case amplasate în interiorul localităților


Citește mai departe: Calcularea necesarului de căldură pentru o cameră

Alegere Calorifer

Omul gospodar își face iarna car și vara sanie așa că astăzi, în plină vară vom vorbi despre calorifere. Care e cel mai bun calorifer, cel mai ieftin, cel mai arătos și cel mai bun ca și raport calitate preț. Romstal comercializează calorifere din oțel, fontă sau aluminiu. Cele mai populare printre utilizatori sunt caloriferele din oțel fiind că un echilibru perfect între mastodonții de fontă și fulgii din aluminiu. Caloriferele din oțel sunt panouri și se vând pe dimensiuni iar aluminiu și fonta se vând la element.
Frumusețea la calorifere e greu de definit dar gândindu-ne la acest aspect ne vin în minte doar caloriferele decorative care se folosesc în livinguri, sufragerii și holuri sau chiar pentru băi ceva mai sofisticate. Acest calorifer nu se încadrează nici măcar în top 100 la categoria care urmează.
Cel mai ieftin calorifer este cel format dintr-un singur element. Total ineficient dar este cel mai ieftin calorifer. Această mică glumă ne spune de fapt că cel mai important lucru este raportul calitate preț și la acest capitol există un campion. Aceste calorifere au 10 ani garanție, sunt sigure și durabile. Caloriferul cel mai bine vândut cu dimensiunile ideale pentru camerele obișnuite.

Etape pentru montajul ţevilor şi racordurilor de pexal:

  1. Tăierea țevii
  2. Calibrarea și sanfrenarea
  3. Calibrarea și sanfrenarea o-ring-urilor
  4. Îmbinarea racordului în țeavă
  5. Montarea capului de sertizare
  6. Sertizarea racordului

Nu ați găsit răspunsul?

Contactaţi-ne pentru orice întrebare aveţi

0766.25.07.83