Panouri Solare

Energia solară este captată în prezent și folosită în domenii diverse, începând cu fermierul modern și terminând cu cele mai sofisticate sisteme de comunicație. În mare însă, există două tipuri de panouri solare: cele ce produc energie termică (încălzirea apei menajere, încălzirea locuinței, piscinei, etc) și cele ce produc energie electrică. 

Pentru panourile solare folosite la producerea de energie termică (încălzirea apei), garanția practicată de firme este de 2-8 ani, iar durată de funcționare poate depăși 20 de ani. În cazul panourilor fotovoltaice de ultimă generație, garanția se poate ridica până la 10 ani, iar perioadă de utilizare spre 25 de ani. Randamentul panourilor va scădea în timp, însă nu cu mai mult de 20-30% de procente în peste 20 de ani.

Lucrare realizată de către noi unde am montat instalație cu panouri solareCamera tehnică unde avem montate distribuitoare pentru încălzirea în pardoseală, încălzirea radiatoare și vane deviatoare pentru încălzirea în pardoseală, montate pe diferite zone de încălzire living.
După cum observăm avem montat și chitul butelie de egalizare și pompă pentru instalația cu panouri solare ce asigură apă caldă menajeră la un boiler de 500 l.

Coloanele tur retur pentru instalația de radiatoare este executată cu pexal de tip Valssir, cu izolație conexiunile făcându-se în casetă de distribuție evitându-se montarea de fitinguri în șape și pardoseli.

De la distribuitor până la radiator avem țeava diametru întreg. Montajul unor casete îngropate cu distribuitoare și capete termostatate și coloanele din țeavă de cupru izolată montată prin șapa pardoselii, ce alimentează radiatoarele de pe un nivel al clădirii. Opțional se poate monta capete termostatate pe fiecare coloană având astfel o temperatură ambient comandată de un termostat de cameră.

Tehnică cu distribuitoare pentru o încălzire în pardoseală cu zone încălzite și temperaturi ambientale diferite. Modificarea temperaturii se face automat cu ajutorul unor vane deviatoare montate în partea superioară a distribuitoarelor.